Uitzendbureau starten?

Wil jij een uitzendbureau starten en zoek je advies van een ervaren partij in de flexbranche? Wij helpen je graag op weg!

Vul het formulier in om een gratis adviesgesprek aan te vragen met een van onze specialisten.

Een uitzendbureau starten

Een uitzendbureau starten is natuurlijk super leuk en spannend, maar er komt redelijk veel bij kijken. Het starten is relatief makkelijk, maar je doel zal zijn om een succesvol uitzendbureau te starten én uiteindelijk ook te blijven runnen. Het liefst ben je bezig met je ‘core business’, het zoeken van geschikte kandidaten. Maar wat er ook bij komt kijken zijn o.a de administratieve, financiële en juridische zaken welke veel tijd, geld en energie kosten. Dit zijn niet altijd de zaken waar je je in eerste instantie in kunt of wilt verdiepen.

Veel startende ondernemers kiezen er om die reden voor om samen te werken met een ervaren backoffice partij. HelloFlex Backoffice is zo'n partij. Het ontzorgen van uitzendbureaus is onze core business, en zorgt ervoor dat jij meer tijd over hebt voor je commerciële werkzaamheden.

4 pijlers bij het starten van een uitzendbureau

1. Examen afleggen

Om een uitzendbureau te kunnen starten dien je een examen af te leggen bij de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Tijdens dit examen worden o.a. je kennis van de organisatie van de uitzendbranche, relevante wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden en arbeidscommunicatie getoetst.

2. Verlonen: uitbesteden of zelf doen

Maar met het behalen van dit examen ben je er nog niet; je moet bijvoorbeeld ook nog bepalen of je straks de verloning wilt uitbesteden of niet. Bij het verlonen komen ook aardig wat financiële risico’s kijken. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, arbeidsongeschiktheid of achterstallige betalingen. Ga je toch zelf de verloning regelen, dan moet je je aansluiten bij de NBBU of de ABU. En daarvoor moet je eerst in het bezit komen van de NEN 4400-1 certificering. Zowel het lidmaatschap als de certificering zijn behoorlijk prijzig, en kosten een paar duizend euro per jaar. Terugkomende kosten dus, waar je als startend intermediair al genoeg van hebt.

3. Kennis over wet- en regelgeving opdoen of inkopen

Onderschat niet hoe lastig en tijdrovend het is om alle backoffice activiteiten zelf uit te voeren. Heb je weinig tot geen kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van loonadministratie, en heb je geen idee hoe je een netto- en bruto loonberekening moet maken? Dan is het zeker aan te raden om de backoffice simpelweg uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Wij helpen je daar graag bij.

4. Het juiste softwarepakket kiezen

Je kunt geen succesvol uitzendbureau starten zonder dat je weet met welk softwarepakket je gaat werken. Er zijn verschillende partijen die software aanbieden die specifiek is ontwikkeld voor uitzendbureaus. Deze software helpt je om cruciale processen in jouw administratie te automatiseren. Kies je voor HelloFlex Backoffice, dan ga je werken met HelloFlex software. HelloFlex biedt een totaaloplossing waarmee je alle uitzendprocessen op een gebruiksvriendelijke manier in de cloud beheert.

Zo helpen wij je aan een vliegende start

State of the art
HelloFlex Software

Leg meteen de juiste basis onder al je processen. Kies voor HelloFlex en verricht al je administratie efficiënt en gemakkelijk in één online omgeving.

Verloning en facturatie
direct in orde

Profiteer van onze expertise. Met onze backoffice diensten kun je vanaf dag 1 rekenen op een efficiënte en foutloze uitvoering van je loonadminstratie.

Genoeg tijd over voor je core werkzaamheden

Omdat wij al vanaf het begin tijdrovende werkzaamheden uit handen nemen, heb jij structureel meer tijd voor belangrijke commerciële werkzaamheden.

Moderne HelloFlex software voor al je werkprocessen

Bij HelloFlex Backoffice geloven we dat goede software altijd aan de basis staat van een efficiënte en betrouwbare administratie. Onze HelloFlex software biedt je die basis én meer. Met HelloFlex Software werk je gemakkelijk, snel en volledig geautomatiseerd. Of het nu gaat om je front-, mid-, of backoffice werkprocessen; met HelloFlex beheer je dit allemaal vanuit één online omgeving. Wel zo prettig dat dit allemaal geregeld is, wanneer jij je uitzendbureau gaat starten.

Stel je eigen backoffice dienstenpakket samen

Onze gespecialiseerde consultants ondersteunen je graag bij alle werkzaamheden die te maken hebben met loonadministratie. Naast verloning kun je denken aan de loonaangifte, facturatie en de aangifte pensioenpremies. Maar ook bij andere deelprocessen verlenen we graag onze expertise, zodra jij eruit bent hoe en wanneer jij je uitzendbureau gaat starten.

Ben je benieuwd naar alle manieren waarop wij je extra kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op! Ons uitgangspunt is altijd om een dienstenpakket samen te stellen dat perfect aansluit op jouw organisatie.

Een greep uit onze backoffice diensten:

donation

Verloning

Voor een efficiënte en foutloze verloning ben je bij ons aan het juiste adres.

Loonaangifte

Onze specialisten helpen je graag bij een tijdige en correcte loonaangifte.

bill

Facturatie

Wij verzorgen je facturatie met de nodige aandacht en accuratesse.

term

Aangifte pensioenpremies

Ook als het gaat om de pensioenaangifte kun je op onze expertise rekenen.

Op zoek naar advies om goed te starten?

Advies nodig bij het starten van een uitzendbureau? Wij nemen graag de tijd om je op weg te helpen. Vul het formulier in en onze backoffice specialist neemt snel contact met je op om de details door te spreken.